In Blog

Welkom op mijn blogpagina. Überhaupt welkom, want dit is mijn eerste echte blogpost op BOMORTY.com! Ja ja, het moest er toch maar van komen. Het trouwseizoen zit erop en dat betekent dat de voorbereidingen voor dit nieuwe jaar alweer volop van start zijn gegaan. Maar het betekent ook: tijd om terug te blikken op de prachtige bruiloften en mijn ervaringen als startend ondernemer. Afgelopen jaar was een chaotisch georganiseerd (heb je hem?) jaar: ik ontmoette veel leuke nieuwe mensen, leerde een hele hoop, plande een eind weg en maakte kennis met een hele nieuwe wereld. Soms liep alles door elkaar, maar wat heb ik het leuk gehad en wat heb ik genoten. Genoten van de fantastische gesprekken, de lieve en mooie gasten, super locaties en de nog ‘’superdere’’ bruidsparen. Maar naast al deze mooie ervaringen was het ook een spannend jaar; een sprong in het diepe om voor mijzelf te beginnen. Eerst naast mijn fulltimebaan, geen idee hebbende hoe het zou gaan lopen. Ondanks de ervaring in de bruiloftenwereld was het ondernemerschap helemaal nieuw en vond ik alles wat daarbij kwam kijken best spannend, zou ik alles wel overzien?

De start van mijn bedrijf zag ik voor mij zoals ik ben: snel en alles tot in de puntjes verzorgd willen hebben. Al gauw moest ik tot de conclusie komen dat dit, als pas om de hoek kijkende ondernemer, nog niet zo makkelijk is. Natuurlijk hebben de avonden en soms zelf nachten achter de laptop en alle goede tips van familie, vrienden en hulp van vriendlief (dank je wel voor alles, vooral je geduld) meegeholpen om snel van start te kunnen. Maar investeren in je omgeving is minstens zo belangrijk. Om de wereld van de bruiloften en het ondernemerschap eigen te maken, ben ik begonnen met het voeren van gesprekken met kleine en grote ondernemers. Dit heeft mij handvatten gegeven om uit te zoeken welke manier van ondernemen het beste bij mij past, hoe ik het wil doen en de manier met het meeste plezier. Na een lange zoektocht met vallen en opstaan stond het concept BO MORTY. Sneller dan verwacht mocht ik kennismaken met ‘’mijn’’ allereerste echte bruidspaar en had ik mijn eerste opdracht in da pocket. En zo volgden er nog meer leuke, inspirerende en gezellige gesprekken.

Afgelopen seizoen was mijn eerste echte volledige seizoen als ondernemer en wat heeft het mij veel goeds gebracht. In het kader van:  “als je het niet doet, zal je nooit weten wat er was gebeurd als je het wel had gedaan.’’, dacht ik: gewoon doen dus. Om iets te willen bereiken en te doen wat je leuk vindt, moet je het ook gewoon doen. De welbekende sprong in het diepe; pas achteraf weet je of het de juiste keuze is geweest. En ook al was het niet dat wat je ervan verwacht had, ben je weer een ervaring rijker.

Dus heb je een droom maar twijfel je nog? Gooi die twijfel over boord en ga!